DEBTA

Debt & Equity Brokerage & Trusted Advisory

DEBTA is de afkorting van Debt & Equity Brokerage & Trusted Advisory, en het bedrijf zal zich richten op het verstrekken van hoogwaardige financiële diensten aan klanten in de commerciële vastgoedsector.

DEBTA is gespecialiseerd in het adviseren en bemiddelen bij financieringsoplossingen voor vastgoedprojecten en transacties.

Met hun gezamenlijke expertise en netwerken zijn Roel en Rob goed gepositioneerd om DEBTA tot een toonaangevende naam in de Nederlandse commerciële vastgoedsector te maken.

  • Roel van de Bilt, tot en met 1 april 2023 directeur van Rabobank Real Estate Finance, heeft gedurende zijn indrukwekkende carrière uitgebreide kennis opgedaan in de vastgoedfinanciering en heeft een diepgaand begrip van de Nederlandse vastgoedmarkt. Zijn vertrek bij Rabobank markeert het begin van een nieuwe uitdaging in de vorm van DEBTA.

  • Rob Wismans vervulde een breed scala aan rollen in de banksector, waarin hij voortbouwde op zijn leidinggevende capaciteiten, zowel op hiërarchisch niveau als in projectmanagement. Van strategisch advies bij Rabobank Groep tot eindverantwoordelijke als CFRO/ Statutair Bestuurslid van FGH Bank N.V. De laatste jaren was hij General Manager van K3Delta; een familiebedrijf van de 3e generatie dat bekend staat als een van de toonaangevende zand- en grindwinningsbedrijven van Nederland.

Debta
Waarom DEBTA?

Een betrouwbare sparringpartner

Debta geeft objectief, praktisch en commercieel advies over onroerend goed, organisatie en financiële situatie om klanten te helpen effectieve beslissingen te nemen. Samen met onze partners beschikken we over een breeds spectrum aan specialistische vaardigheden; van finance tot vastgoedwaardering en expertise, van boardroom advies tot hands-on analyse en transactie advies, van projectontwikkeling tot herstructurering, wij bieden gepast advies en concrete opvolging die vereist is.

DEBTA, belooft tevens de toenemende kloof te dichten tussen vastgoedpartijen en financieringsbronnen.

  • Toename van het aantal financiers.

  • Meer diversiteit aan financieringsbronnen.

  • Toenemende standaardisatie (groot)banken.

  • Afname gespecialiseerd advies (groot)banken.

Ontmoet ons team

Gekwalificeerd en klaar om uw bedrijf op de juiste wijze te ondersteunen.

DEBTA – Debt & Equity Brokerage & Trusted Advisory

Rob Wismans

Rob Wismans

Executive partner

Een gepassioneerde leider, gericht op het vormgeven van hoog presterende teams. Vervulde uiteenlopende functies in de banksector, waarin hij zijn leidinggevende vaardigheden zowel op hiërarchisch niveau als in projectmanagement ontwikkelde. Van strategisch advies bij Rabobank Group tot eindverantwoordelijk als CFRO/ Lid van de Raad van Bestuur van FGH Bank N.V. De afgelopen jaren trad hij op als algemeen directeur van K3Delta; een familiebedrijf van de derde generatie dat bekend staat als een van de toonaangevende zand- en grindwinningbedrijven in Nederland.

Persoonlijke kenmerken zijn flexibel, wendbaar, analytisch sterk, waarderend en teamspeler.

De periode van 2010 tot 2015 kan worden beschouwd als een periode van zware onrust in zowel de financiële sector als het commercieel vastgoed. FGH Bank paste zich aan, handelde proactief en slaagde erin de financiële gevolgen van de crisis voor zowel klanten als de bank te beperken. Rob speelde in zijn rol als CFRO een sleutelrol in dit proces, met zijn specifieke afdelingen in het hart van deze bank en de onrust die de crisis veroorzaakte. Naast de gezamenlijke en algehele verantwoordelijkheid voor de strategie en bedrijfsvoering van FGH Bank was hij als CFRO specifiek verantwoordelijk voor Special Asset Management, Finance & Control, Treasury, Tax, Legal, Risk Management, CRE Valuations & CRE Research.

Rob: “Het is geweldig om de krachten te bundelen met mijn voormalige collega Roel van de Bilt in dit nieuwe avontuur. Van nature complementair, gezamenlijk uitgedaagd tijdens de crisis 10 jaar geleden, kan ik stellig zeggen: we brengen uitvoerende ervaring, expertise en enthousiasme aan tafel. Ik kijk ernaar uit om u in de zeer nabije toekomst te kunnen ondersteunen met DEBTA!”

Roel van de Bilt

Roel van de Bilt

Executive partner

Een verbindende en inspirerende leider, met een grote drive.

Bekleedde een breed scala aan functies in de banksector, waarin hij zijn leiderschapskwaliteiten ontwikkelde, zowel op hiërarchisch niveau als op het gebied van verkoopmanagement. Van verkoop als statutair directeur verkoop bij FGH Bank N.V. tot eindverantwoordelijkheid als directeur van Rabobank Real Estate Finance, waar hij op 1 april na 25 jaar afscheid nam.

Roel is energiek, transparant en eerlijk. Roel combineert dealoriëntatie met strategisch inzicht en is een echte relatieman.
Door zijn lange ervaring in een leidinggevende functie heeft Roel alle verschillende fases in het vastgoed meegemaakt, van expansie tot de vastgoedcrisis en oplevering direct daarna en opnieuw bouwen bij de Rabobank door het oprichten van Rabo Real Estate Finance als nieuw label binnen de Rabobank en uitgroeien tot de grootste financier van Nederland. Roel speelde in deze ontwikkeling een centrale rol in verschillende rollen bij de gespecialiseerde vastgoedentiteit van de bank.

Roel: “Na een succesvolle carrière bij de Rabobank ben ik blij dat ik mijn kennis en ervaring kan inzetten voor DEBTA. Mijn oud-collega Rob Wismans en ik zetten ons in om hoogwaardige financiële dienstverlening aan onze klanten te leveren en een bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van de vastgoedsector in Nederland.

Waarom DEBTA?

Toename van het aanbod financiers.
Meer diversiteit aan financieringsbronnen.
Toenemende standaardisatie (groot)banken.
Afname gespecialiseerd advies (groot)banken.
De toenemende kloof tussen aanbod- en vraagzijde en de behoefte aan meer onafhankelijk advies.
Ontvang de laatste Insights direct in uw mailbox